Rando Raquettes Sports d'eau   Challenges Diaporamas Séjours
 
Accueil   Liens    Contact
    NEDERLANDSE VERSIE
   
GEORGANISEERDE BERGWANDELINGEN


Patrick, ervaren en gediplomeerd berggids, wil zijn passie voor bergwandelingen in de Pyreneeën met u delen. Zijn kennis over de enorme culturele rijkdom van het Katharenland en het prachtige natuurschoon van het Pyrenese voorgebergte zijn Patrick's troeven. Hij brengt u veilig en wel naar de onbekende en ruige Capcir Vallei, naar de hoogplateaus van de Ariège, naar een “arendsnest” van een kathaars kasteel of tot bij een authentieke herdershut. Tijdens zijn wandeltochten komt u, onder andere, meer te weten over de prachtige, maar tegelijk dodelijke bloemen, de geneeskrachtige planten, of over het leven van de marmotten of ander gedierte van de Pyreneeën. Met andere woorden, er wordt niet alleen gestapt, het wordt een echte ontdekkingsreis ! Voor familie's met kinderen wordt er tijdens de wandeltochten een schattenjacht georganiseerd om de kleinsten te motiveren. De sportieve bergbeklimmer kan zich dan weer inschrijven voor één van de drie wekelijkse bergwandelingen. Wandelclubs en groepen kunnen van de verminderde huisjestarieven én van de enorme bloemen-en plantenrijkdom van het voorseizoen of van de weelderige herfstkleuren van het naseizoen genieten om de streek beter of anders te leren kennen. Patrick kan ook, zonder perfect tweetalig te zijn, in het Nederlands begeleiden. Hieronder vindt u een paar voorbeelden van wandeltochten, wenst u meer, klik hier (enkel franse versie):

Schattentocht voor familie's in het feeëndoolhof
Een zoektocht naar vraagstukken en raadsels op een fascinerende en magische plek, een natuurlijk, in karst uitgehouwen, doolhof, verdronken in een bos van korstmos en lianen

De 5 vergeten meren van de Capcir vallei
Een uitzonderlijke bergwandeling met maar liefst 5 onbekende meren die met geen enkel pad of weg met elkaar verbonden zijn. Kaart, kompos en een beetje avontuur zijn nodig om met een overvloed aan unieke uitzichten te worden beloond.

De hoogplateaus van Ariège
Een race voor liefhebbers van 360° vergezichten. Landschappen van meren en richels, een bergpiek van 2364m, vleesetende bloemen, roofvogels. Kortom, een must!

De Katharenweg
Een legendarische reis van 3 dagen met landschappen die de passie van een religieus verleden weerspiegelt. Vanaf het beroemde kasteel van Peyrepertuse stappen we naar het op een bergtop gelegen kasteel van Puilaurens, en daarna naar Quillan, aan de voet van de Pyreneeën. Over valleien en rivieren, stappen we van de olijfboomgaarden van het Middellands klimaat naar de beuken- en sparrenbossen van de Aude Pyreneeën.


WENST U MEER INFORMATIE, NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP!


   
===> GASTENBOEK <===Beste Patrick,
Toen we op 1 juni besloten om een 2-daagse voettocht in de bergen te maken, wisten we eigenlijk maar 1 adres: Patrick uit Belvianes! Je wist onmiddellijk wat ons zou bekoren: een tocht naar de berghut van Camporells in het Capcir gebergte. Je grootste vrees: zou die kleine meid van 9 jaar dat wel aankunnen? Er zat niets anders op dan met haar te gaan trainen! En het is gelukt : Julie heeft 2 dagen achtereen meer dan 5 uur gestapt zonder zich te laten dragen. De lange, ééntonige, vlakke wandelingen in België hadden hun effect niet gemist. De berghut en de tocht heen en terug zijn een aanrader voor je toekomstige gasten. We hebben genoten van je uitgebreide kennis van de streek, de bloemen, de dieren, het weer... de ganse natuur en zijn geschiedenis. Patrick laat je niet enkel de marmot zien, hij zal je ook vertellen hoe groot die is, hoe hij leeft en waar, vanwaar hij afkomstig is (genetica) en waarom. De tweedaagse was een rijke belevenis: de tocht was goed voorbereid, de mensen in de berghut vriendelijk en het gezelschap fantastich. De ervaring zal ons nog heel lang bijblijven! Bedankt voor dit alles, blijf zo voortdoen, haal de mensen uit hun luie stoel en vertel hen hoe moooi en rijk jouw streek is! Tot de volgende. Hans, Inge, Ellen (15), Karlolien (12), Julie (9) uit België, l'Espinet Vacances, juni 2010


Meer recentere beoordelingen zichtbaar op de hoofdpagina van de website, helemaal onderaan (Appréciations clients) of volg de link :

Appréciations clients sur France Voyage

  

 


Design: Barinca Travel & Tourism | Termes et conditions
© Esprit-Pyrénées. Tous droits réservés.